Teknoloji

Android için Carrier IQ’nun varlığını saptayan uygulama: Voodoo Simple Carrier IQ Detector

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Carrier IQ adı verilen izleme yazılımıyla ilgili iddialar mâlum, bu konuyla ilgili olarak üreticiler ve mobil operatörlerden çeşitli açıklamalar da geldi. Carrier IQ’nun cihazlarında varolup olmadığından şüphelenen Android cihaz kullanıcıları için bir uygulama yayınlandı. Android uygulama geliştiricisi supercurio’nun elinden çıkmış olan Voodoo Simple Carrier IQ Detector uygulaması kullanıcılara bunu test etmeleri için bır fırsat sunuyor.

Henüz birkaç saat önce yayınlanmış olan bu uygulamanın alelacele ve tam sonuç yansıtmayacak şekilde çıkarıldığı geliştiricisi tarafından kabul ediliyor. Yine de, bir fikir vermesi açısından Android Market üzerinden ücretsiz yayınlanan bu uygulamayı indirip kendi cihazınızı test edebilirsiniz. Uygulamayı Sony Ericsson Xperia arc S ve Samsung Galaxy Note’a yükledik. Her ikisinde de Carrier IQ yazılımından eser yok gibim görünüyor.

supercurio uygulamanın kaynak kodunu da açık kaynak lisansı altında yayınladı. Böylelikle uygulamayı daha da geliştirmek isteyenler için bir fırsat da doğmuş oldu.

Carrier IQ’nun varlığı konusunda şüphe yöneltilen tek platform Android değil. Apple’ın iOS işletim sisteminde Carrier IQ’nun kodlarına rastlanmıştı, üstelik Apple da yaptığı açıklamayla yazılımın iOS 5’teki varlığını kabul etti. Ancak gelecek sürümde bu yazılımın kaldırılacağı sözü de verildi.

İlgili – Android Market

İLGİLİ HABERLER