Teknoloji

Android için bir Siri alternatifi: Cluzee – Video

iPhone 4S’in öne çıkan özelliklerinden biri olan Siri’nin sunduğu işlevlerin benzerini hatta fazlasını sunan bir Android muadili bulunuyor. Cluzee olarak adlandırılan bu uygulama Siri’nin sunduğu sesli komut tabanlı temel işlevleri sunuyor. Öte yandan Cluzee Siri’de eksik olan bazı işlevleri de Android kullanıcılarının ayağına getiriyor.

Cluzee kullanıcıya o güne ait randevularını okuma ve hatta randevusuna giderken hangi yolu tercih etmesi gerektiğini söyleme yeteneğine sahip. Uygulama e-posta ve yazılı mesajları kullanıcıya sesli olarak okuma, ayrıca kulllanıcının sesini yazılı mesaj veya e-posta iletisine dönüştürme gibi özellikleri de barındırıyor. Bunun yanı sıra Cluzee ile kamerayı açma gibi işlevler de gerçekleştirilebiliyor.

Cluzee’yi Android Market üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulama Türkçe desteğine sahip değil, söylediğinizi pek anlamayacaktır. Cluzee ile İngilizce konuşarak anlaşmak isterseniz öncelikle Android’in Ayarlar bölümüne girip “Ses girişi ve çıkışı” üzerinden ses tanıma dilini İngilizce’ye çevirmeniz gerekiyor. Uygulamanın ilgimizi çeken özellikleri olsa da, pratiklik konusunda Siri’den çok aşağı olduğunu gözlemledik. Bu arada Cluzee’nin bulut tabanlı bir versiyonu da yoldaymış. Bu versiyon internet bağlantısı olan her türlü tablet, telefon ve bilgisayarda çalışıyor olacak.

Video: Cluzee Android Uygulaması Tanıtımı

İlgili – Cluzee

İLGİLİ HABERLER