Teknoloji

Android Ice Cream Sandwich’in ayrıntıları iki dakikalık videoda – Video

Android’in beklenen yeni sürümü Ice Cream Sandwich ile birlikte hem akıllı telefon hem de akıllı telefon arayüzünün büyük bir yenileme hareketinden geçmesi bekleniyordu. Ayrıca yeni sürümle birlikte iki ayrı platform yakınsayacak. Ortaya çıkan iki dakikalı video Android Ice Cream Sandwich ile gelecek yeniliklerin bir özetini sunuyor.

Söz konusu video eBay’den Samsung Nexus S alan ve cihazda Android’in gelecek nesil sürümünün çalıştığını gören şanslı bir müşteri tarafından hazırlanmış. Cihazın hakkında sayfasına bakıldığında IRK48 ve kernel 3.0.1 tanımlamalarının listelendiğini görüyoruz. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu güncellemeyle Gingerbread ve Honeycomb’un en iyi yanlarının birleştirilmesi hedefleniyor ve video bu yolda ilerlendiğini gösteriyor.

Google Uygulamalar ikonu özel servislerin listelendiği özel bir tepsi açıyor. Giriş butonuna basılı tutulduğunda ise Honeycomb ile birlikte tanıtılan dikey şekildeki çoklu görev geçiş sayfası beliriyor. İki dakikalık klip kilit ekranı, kilit ekranı animasyonu, bileşenler, menüler, yeni kısayollar, ufak dokunuşlar içeren bildirim çubuğu ve kamera arayüzü gibi ayrıntıları da içeriyor.

Video: Nexus S üzerinde Android Ice Cream Sandwich sunumu

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER