Teknoloji

Android 5.0’ın güvenli mekanlar özelliği Delayed Lock uygulamasıyla tüm Android cihazlara geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

delayed-lock-241114

Telefonu bir şifre veya PIN koduyla korumak dışarıdayken bir gereklilik olsa da, evde veya iş yerinde güvenli bir ortam içindeyken telefonun kilidini kaldırmak için sürekli şifre girmek acı verici bir eylem olabiliyor. Android 5.0 Lollipop bu sorunun çözümü için oldukça kullanışlı bir özellik sunmuş ve kullanıcıların evlerini ya da ofislerini güvenli bir mekan olarak atamalarını mümkün kılmıştı. Böylelikle güvenli mekanlarda kilit ekranını otomatik olarak devre dışı bırakan Android, bu mekanlar terk edildiğinde kilidi yeniden aktive ediyor.

Android 5.0 Lollipop’un tüm Android kullanıcılarına ulaşmasına oldukça uzun bir zaman var. Ancak diğer Android sürümlerine sahip olanların da bu özellikten faydalanmaları mümkün. Bunun için devreye yine bir üçüncü taraf yazılım giriyor. Delayed Lock uygulamasıyla kullanıcılar belirli bir kablosuz ağa bağlandıklarında, belli bir konumda olduklarında veya Bluetooth aracılığıyla başka bir cihaza bağlandıkları zaman kilit ekranı otomatik olarak devre dışı bırakılıyor. Dileyen kullanıcılar cihazları şarj olurken de şifre girme zorunluluğundan kurtulabiliyor.

Uygulamanın 7 günlük ücretsiz deneme sürümü Google Play üzerinden indirilebiliyor. Bu 7 günlük sürenin dolmasının ardından 2.99 dolar karşılığında uygulamanın tam sürümüne sahip olmak mümkün.

İLGİLİ HABERLER