EğlenceManşetler

Android cihazlarına Chromecast üzerinden ekran yansıtma özelliği geliyor

Google çok yakında Chromecast’e Android ekran yansıtma özelliği eklemeyi, böylelikle kullanıcılara akıllı telefonlarının ekranlarını televizyonda göstermeye izin vermeyi planlıyor.

google-chromecast-inceleme00011

Cyanogenmod’un kurucularından Koushik Dutta’nın Android 4.4.1 kodlarında rastladığı bu özelliğin genel kullanıma ne zaman sunulacağı bilinmiyor, ancak kaynak kodlarında yer alan küçük kırıntılar böyle bir özelliğin yolda olduğunu gösteriyor.

Türkiye’de satışı yapılmayan, ABD’de ise 35 dolara alıcı bulan Chromecast şu anda masaüstü veya dizüstü bilgisayarda açık olan Chrome internet tarayıcısındaki bir sekmeyi televizyona yansıtmaya izin veriyor. Android cihazlarında da YouTube, Netflix, HBO Go gibi uygulamalarda içeriği TV’ye yansıtmak mümkün oluyor. Ayrıca YouTube iOS uygulaması da Chromecast desteği barındırıyor.

Dutta ve ekibi de Android cihazının ekranını Cyanogenmod yazılımı aracılığıyla TV’ye yansıtacak bir çözüm geliştirmişti. Ancak bu çözüm Google’ın engellemelerine takılmıştı.

Chromecast desteği sunuluncaya kadar, Android kullanıcılarının telefonlarının ekranlarını televizyona yansıtmak için kullanacakları tek yol Miracast gibi görünüyor. Uçtan uca kablosuz yayın standardı olan Miracast Bluetooth benzeri bir yöntemle çalışan Wi-Fi Direct üzerinden işliyor. Piyasada uygun fiyatlarda Miracast alıcıları bulmak, bunları televizyona takarak Android desteği kazandırmak mümkün.

iOS tarafında iPhone ve iPad ekranları AirPlay aracılığıyla Apple TV’ye yansıtılabiliyor. Android’e de benzer bir çözümün kazandırılması platformun iOS’e göre eksik olan bir yanının daha doldurulmasını sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Chromecast İncelemesi

Chrome OS’in basitleştirilmiş bir versiyonuyla çalışan Chromecast, HDMI portu üzerinden televizyona bağlanıyor, gücünü ise microUSB portu üzerinden oluyor. Evdeki Wi-Fi şebekesine bağlanan, ancak içeriği buluttan çeken bu set üstü cihazı Chrome, Windows, Mac, Android, iPad ve iPhone desteği barındırıyor.

İlgili >> Engadget, Google+ (Koushik Dutta)

İLGİLİ HABERLER