Manşetler

Android cihaz satışları yüzde 379 arttı, iOS ikinci akıllı telefon platformu oldu

Apple cihaz satışları ve kâr anlamında dünyanın bir numaralı akıllı telefon satıcısı durumundayken, Android büyük bir farkla dünyanın bir numaralı mobil işletim sistemi olmayı sürdürüyor. Pazar araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan ikinci çeyrek akıllı telefon istatistikleri küresel akıllı telefon endüstrisindeki etkileyici büyümeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Canalys’e göre dünya çapında akıllı telefon pazarı yıldan yıla yüzde 73 büyüdü, son çeyrekte 107.7 milyon cihaz satışı gerçekleşti. Android 56 ülkenin 35’inde pazarın hakimi konumunda. Şirketin tahminlerine göre Android cihaz satışları ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 379 artarak 51.9 milyon adet ürüne ulaştı. Bu etkileyici büyüme Android’e küresel akıllı telefon satışlarında yüzde 48’lik bir pay kazandırmış oldu. 20.3 milyon iOS akıllı telefon satışıyla Apple ikinci sırayı Symbian’dan aldı. Symbian’ın pazar payı yüzde 19 olarak gerçekleşti. BlackBerry cihaz satışları ikinci çeyrekte yüzde 11 oranında artsa da, RIM’in küresel bazda payı azaldı. Microsoft ise hâla Nokia’nın ilk Windows Phone cihazlarını çıkarmasını bekliyor. Geride kalan ikinci çeyrekte 1.5 milyonun biraz altında cihaz satan Microsoft pazarın sadece yüzde 1’ini elde edebildi, üstelik pazardaki payı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52 oranında azaldı.

Canalys, Apple’ın ikinci çeyrekte bir numaralı akıllı telefon satıcısı olduğuna dikkat çekiyor. Samsung ise yıldan yıla yüzde 421 artış ve 17 milyonluk cihaz satışıyla ikinci sıraya oturmuş durumda.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER