Teknoloji

Android Auto artık “OK Google” komutlarını desteklemeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android auto ok google“OK Google” kalıbı için “Google’ın sihirli cümlesi” tanımlamasını kullanmak yanlış olmayacaktır. Google Home’dan Pixel akıllı telefonlara kadar her yerde işleyen bu kalıp, yakında Android Auto’ya da geliyor. Engadget sitesinde yer alan habere göre, arama devi kullanıcılara eller serbest erişim imkanı veren komutunu araç içi bilgi ve eğlence sistemine entegre etmeye hazırlanıyor.

Android Auto, otomobilin entegre ekranında ya da akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Platform, telefondaki uygulamaları otomobilin bilgi sistemine entegre ediyor. Ancak söz konusu uygulamaların sadece dokunarak kontrol edilebilmesi sürüş güvenliği açısından zafiyet yaratıyordu.

Android Auto OK Google komutuyla pek çok bilgiyi sürücülere ulaştıracak

Android Auto, destekleyen otomobillerde telefon araç içi bilgi ve eğlence sistemine bağlandığında otomatik olarak faaliyete geçiyor. Sürücüler “OK Google” ile başlayan komutlar vererek yol tarifi alabilecek, hava durumu bilgisine ulaşabilecek ya da çalan şarkıyı değiştirebilecek. Google’dan yapılan açıklamada özelliğin dağıtımının başladığı ancak Android Auto destekleyen tüm cihazlara ulaşmasının zaman alacağı belirtildi.

Google, geçtiğimiz mayıs ayında I/O 2016’da düzenlediği etkinlikte Android Auto’nun tamamen telefon üzerinde çalışan versiyonunun duyurusunu yapmıştı. Söz konusu versiyon da geçtiğimiz ay itibarıyla Android kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER