Teknoloji

Android 7.1 Nougat ön izleme sürümü Nexus, Pixel C ve General Mobile 4G cihazları için çıktı

android 7.1 nougat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android 7.1 nougatGoogle’ın Nexus cihazları Android 7.1 sürümünü Google’ın yeni Pixel telefonlarının yurt dışında piyasaya sunulmaya başlamasıyla aynı zamanda almaya başladılar. Ancak bu cihazlar final sürüm yerine geliştirici ön izleme sürümünü alabiliyor.

Google, Android 7.1 Nougat’ın geliştirici ön izleme sürümünü Nexus 6P, 5X ve Pixel C tablet için yayınladı. Aynı zamanda yine Android Beta programı içinde yer alan General Mobile 4G’ye sahip olanlar da yenilikleri herkesten önce test edebiliyor.

Android 7.1 Nougat ön izleme sürümü General Mobile 4G’ye de geliyor

Türkiye’de ne Nexus ne de Pixel cihazları resmi olarak satıldığı için, buradaki kullanıcıların 7.1 Nougat ile tanışması için geriye kalan tek araç General Mobile 4G oluyor. Eğer siz de Android Beta programına kayıtlıysanız, güncellemeyi kablosuz bağlantı üzerinden indirebilirsiniz. Night Light, uzun süre bastırarak açılan uygulama kısayolları, yuvarlak ikonlar için destek, dokunma ve ekran tepkiselliğiyle ilgili ayarlar gibi yenilikleri ilk elden deneyimleyebilirsiniz.

Google’ın konuyla ilgili hazırladığı blog yazısında görüş belirten Dave Burke, beta kalitesindeki ilk Geliştirici Ön İzlemesini Nexus serisi cihazlara dağıttıklarını kaydetti. Hedeflerinin herhangi bir cihaz odaklı sorunu ortaya çıkarmak olduğunu da sözlerine ekledi. Android 7.1 Nougat’ın bu cihazlara aralık ayında gelmesi planlanıyor.

Android 7.1’in Pixel ve Pixel XL’e gelen versiyonu o cihazların donanımlarına uygun şekilde ayarlanmış olmalı. Bu nedenle herhangi bir sorunun yaşanmadığı da garanti edilmiştir. Google, geliştirici ön izleme sürümünün ekim ayında çıkacağını daha önce söylemişti. Bu nedenle şirket Pixel cihazlarının çıkışını gerçekleştirdikten sonra Nexus cihazları için ilk ön izleme sürümünü çıkarmayı gerçekleştirebilirdi. Ancak Google’ın Android ekibi zaman harcamıyor. Burke, geliştirici ön izleme sürümünün gelecek ay daha fazla cihazı kapsayacak şekilde genişleyeceğine dikkat çekti.

Android 7.1 Nougat’ın ön izleme sürümünü yükleyecek olanlar yine de, Pixel’e özel olan Pixel Başlatıcı, Pixel Kamera, 7/24 cihaz üstü müşteri desteği gibi özelliklere erişemeyecek. Bu özellikler çok büyük ihtimalle Google’ın Pixel cihazlarına özel olarak kalmaya devam edecek. Ancak Google, tüm Android cihazları için çıkardığı Duvar kağıtları uygulamasıyla Pixel’e özel duvar kağıtlarının sadece amiral gemisi cihazlarına özel olarak kalmayacağını göstermiş oldu.

İLGİLİ HABERLER