Manşetler

Google Android 7.1.1’i dağıtmaya başladı

android 7.1.1Google’ın yeni Pixel telefonları kutularından Android 7.1 sürümüyle çıkmıştı. Nougat için küçük bir güncelleme olan bu sürüm, bazı kullanışlı özellikleri de beraberinde getirmişti. Şirket, artık Android 7.1.1’i daha fazla Android telefonuna götürüyor ve bu özelliklerin büyük kısmından daha geniş bir kitlenin faydalanmasını sağlıyor. İlk etapta Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel, Pixel XL, Nexus Player, Pixel C ve Android One programı kapsamında geliştirilen General Mobile 4G sahipleri, en yeni Android sürümüyle tanışacak.

General Mobile 4G’nin de bu listede bulunması, Türkiye’deki kullanıcıların da Android’in en güncel sürümüyle hızlı biçimde buluşabilecekleri anlamına geliyor. Nexus cihazları Türkiye’de resmi olarak satılmasa da, General Mobile 4G’nin listede olması bunu bir eksiklik olmaktan çıkarıyor.

Güncellemeyle birlikte Google kullanıcılara bir “resim klavyesi” sunuyor. Bu klavye sayesinde o an kullanılan sohbet uygulamasından çıkmadan resim ve GIF animasyonu bulmak mümkün oluyor. Google’dan yapılan açıklamada özelliğin şu anda Hangouts, Allo ve işletim sisteminin ana mesajlaşma uygulamasında geçerli olduğu belirtildi. Şirket, söz konusu özelliği daha önce geçtiğimiz ilkbaharda iOS için yayınladığı Gboard isimli klavyesine yerleştirmişti.

Android 7.1.1 emoji çeşitliliğini artırıyor

Google, yeni Android sürümüyle birlikte kullanıcılarına daha geniş bir emoji havuzu da sunuyor. Şirket özellikle kadınlar için daha fazla sayıda meslek emojisi sunmak üzerine odaklanıyor. Pixel’de bulunan uygulama kısayolları özelliği de güncellemenin getirdikleri arasında bulunuyor. Kullanıcılar bu özellik sayesinde uygulamanın ikonuna dokunduklarında açılan menü üzerinden çeşitli işlemleri hızlı biçimde gerçekleştirebilecek. Bu özelliğin akıllara Apple’ın 3D Touch’ını getirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Güncellemenin telefonlara dağıtım sürecinin birkaç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER