Manşetler

Android 7.0 Nougat güncellemesi Nexus cihazlarına dağıtılmaya başlandı

android 7.0 nougat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android 7.0 nougatAndroid’in yeni versiyonu, beklendiği üzere dağıtıma çıkıyor. Google, Android 7.0 Nougat sürümünü Nexus cihazlarına dağıtmaya başladı. Bölünmüş ekranda çoklu görev desteği, bildirimler üzerinden hızlı cevaplar, daha fazla emoji seçeneği ve ufak çaplı değişiklikler Nougat’ın menüsü içinde yer alıyor.

Nougat, bir Android telefonu veya tableti olanlar için önemli bir güncelleme olma özelliğini taşıyor. Ancak bu güncellemeye sahip olmak her zaman olduğu gibi tahmin ettiğiniz kadar kolay olmayacak. Öncelikle, Nougat mevcut Nexus cihazları; Nexus 6P, 5X, 6, 9 ve Nexus Player’a geldi.

Ayrıca Pixel C tablet de ilk etapta desteklenen cihazlar arasında yer alıyor. Buna ek olarak Türkiye’nin ilk Android One telefonu olan, aynı zamanda geçtiğimiz mart ayında çıkan Android N Ön İzleme sürümünün yüklenebildiği ilk Nexus dışı cihaz olan General Mobile 4G de Nougat’ı alacak ilk cihazlar arasında bulunuyor. Bu arada General Mobile, GM 5 Plus’ın da Android 7.0 güncellemesini, dağıtıma çıktıktan sonra kısa süre içinde alacağını açıklamıştı.

Bu telefonlara ve tabletlere Nougat güncellemesi önümüzdeki birkaç hafta içinde dağıtılmış olacak. İlerleyen aylarda daha fazla üreticinin Android cihazının Nougat sürümüne güncellendiğini göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER