Manşetler

Android 4.4’ün erken sürümüne ait ekran görüntüleri yeniliklerin işaretlerini veriyor

Bu ayın ortalarında tanıtılması beklenen Android 4.4 sürümüne ait yeni bir sızıntı daha gerçekleşti. Gadget Helpline sitesi bu sürümün, üstünde bir hayli fazla Key Lime Pie işareti olan versiyonuna ait fotoğrafları yayınladı.

android-4-4-ekran-goruntuleri-klp-041013-10

Key Lime Pie’ın Android 4.4’ün kod adı olması bekleniyordu, ancak Google ters bir hamleyle bu sürümü KitKat olarak adlandıracağını ilan etmişti.

Sızan sürüm Hammerhead kod adını taşıyan yeni Nexus telefonu için hazırlanmış ve 28 Ağustos tarihini taşıyor. Anlayacağınız karşımızda yakın tarihli olmasına karşın çoktan eskimiş bir sürüm duruyor. Yine de sızan ekran görüntüleri Android 4.4 KitKat’ta bizi nelerin beklediğini anlamamıza yardımcı oluyor.

Ayarlar menüsü içinde yeni bir yazdırma seçeneği dikkat çekiyor. Bu durum Android’e yerleşik yazdırma desteğinin geldiği şeklinde yorumlanabilir ve büyük ihtimalle de bu işte Google Cloud Print’in parmağı olacak. Öte yandan Ayarlar menüsü içinde ödemeler ve mobil plan yönetimiyle ilgili iki farklı bölüm de yer alıyor. İkinci bölüm özelleştirilmiş ROM’larda çoktan görünmeye başlanmıştı ve Android 4.4’te de kullanıcıların mobil operatör planlarını cihaz üzerinden yönetme fırsatı verecektir.

Göze çarpan diğer değişiklikler arasında yeniden tasarlanmış numara tuşlayıcısı; Wi-Fi, pil, saat gibi unsur için tasarlanmış beyaz renkli yeni durum çubuğu ikonları, fotoğraf editörü menüsü içine eklenmiş yeni seçenekler bulunuyor.

Sızan bu sürüm nispeten eski olduğu için Android 4.4’te bundan daha fazla değişiklik görmek gibi bir ihtimal bulunuyor. Bu ihtimalin ne kadar oranda gerçekleştiğini ay ortalarında öğreneceğiz.

İlgili >>Gadget Helpline

İLGİLİ HABERLER