Teknoloji

Android 4.3 Nexus 4 üzerinde görüntülendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.3’ün ilk ekran görüntüleri Tayland’da düzenlenen Mobile Expo 2013 fuarı sırasında sergilenen bir telefon sayesinde ortaya çıktı. Google Nexus 4 üzerinden alınan ekran görüntüleri arasında sürümün Android 4.3 olduğunu gösteren bir kanıt da bulunuyor. Droid Life sitesinin söylediğine göre 14 Mayıs tarihli bir kernel taşıyan bu sürümün gerçek olması ihtimali bir hayli yüksek.

android-4-3-nexus-4-2-270513

Ekran görüntüleri arasında kamera uygulamasına ait bir görüntü de yer alıyor. Bu fotoğrafa dikkatli bakıldığında kullanıcı arayüzünde hafif değişiklikler yapıldığı görünüyor. Hakkında bölümü üzerinden ulaşılan Jelly Bean sürpriz yumurta ekranı da sürümün Android 4.3 olduğunu zaten ortaya koyuyor. Ayrıca bu durum gelecek Android 4.3 güncellemesinin de Key Lime Pie yerine Jelly Bean olarak adlandırılacağını gösteriyor.

android-4-3-nexus-4-1-270513

XDA-Developers forumu üzerinden yayınlanan fotoğrafların gerçek olması durumunda Google’ın bu güncellemeyi yayınlamasının an meselesi olduğunu, ayrıca bu güncellemenin pek fazla yenilik getirmeyeceğini düşünebiliriz. Aslında Google’ın Android’in yeni sürümünü Google I/O sırasında tanıtması bekleniyordu, ancak şirket nedense bu beklentileri boşa çıkardı.

İlgili >> Droid-Life, XDA-Developers Forum

İLGİLİ HABERLER