Teknoloji

Android 4.0’ın x86 işlemcilere özel sürümünün kaynak kodları yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Android geliştirme ekibi en son ve büyük sürüm olan Ice Cream Sandwich‘in x86 işlemcilere özel Android 4.0.1’i yayınladı. Bu sürüm hem Intel hem de AMD tabanlı sistemlerle uyumlu. Ne var ki, bu sürümün kararlılık anlamında henüz bazı sorunları olduğu dile getiriliyor.

Android 4.0’ın x86 sürümünün Intel işlemcili sistemlerde ses, donanım tabanlı hızlandırma, kamera ve ethernet ile ilgili uyumluluk sorunları yaşadığı dile getirilirken, AMD tarafından işlerin çok daha iyi olduğu; Wi-Fi, ses ve donanım tabanlı hızlandırma gibi bileşenlerin AMD yongasetli sistemlerde düzgün biçimde çalıştığı belirtiliyor. Bu, AMD için iyiye işaret olarak yorumlanabilir. Şimdiye kadar tablet arenasında adından pek söz ettirmeyen AMD tablet yongasetleri böylelikle Intel’e göre x86 desteği konusunda bir adım öne geçmiş sayılır.

x86 işlemciler için Ice Cream Sandwich desteğinin yayınlanması daha fazla geliştiriciyi ve üreticiyi Intel ve AMD tabanlı sistemlere çalışma veya yatırım yapmaya teşvik edebilir. Tabii, tablet arenasının hakim oyuncuları olan ARM ve onun lisansörleri Qualcomm ve NVIDIA gibi şirketler de ellerindeki payı kaptırmamak için işlerine daha fazla asılacaktır.

Androd 4.0.1 kaynak kodu aşağıdaki ilgili bağlantıda bulunuyor. Ayrıca MSI’nin AMD tabanlı Brazos tableti için de bir ISO imaj dosyası mevcut.

İlgili – Android-x86

İLGİLİ HABERLER