Teknoloji

Android 4.0 kullanıcı arayüzü için işleri kolaylaştıran şablonlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Android Geliştirme ekibi Ice Cream Sandwich kullanıcı arayüzü için yeni şablonlar yayınladı. Bunlar sayesinde üçüncü taraf geliştiriciler Android’in yeni tasarım kılavuzu ile daha iyi çalışabilecek.

Yayınlanan paketin içinde bir Android uygulaması geliştirenin ihtiyacını duyacağı her şey bulunuyor. Çeşitli kontroller, ikonlar, klavyeler, cihaz taslakları yer alırken zamanla daha fazlası da eklenecek. Şablonlar Ice Cream Sandwich’in estetiğini uygulamalarına yedirmek isteyenler için mükemmel bir başlangıç noktası gibi görünüyor. Umarız işin sonunda Android 4.0 kullanıcılarının kullanmaktan zevk alacağı iyi tasarlanmış uygulamalar ortaya çıkar.

Yayınlanan şablonlar şu an için Adobe Fireworks, Photoshop ve ayrıca OmniGraffle için uyumlu. Gelecekte daha fazla formatın destekleneceğinin sözü de verildi. Aslında OmniGraffle’ın seçimi biraz ilginç olmuş, çünkü bu uygulama Mac ve iPad’e özel olma niteliği taşıyor. Belki de Google hâli hazırda iOS için geliştirme yapanları Android için çalışmaya şevk etmeye çalışıyordur.

İlgili – Android Geliştiriciler Blogu

İLGİLİ HABERLER