Manşetler

Android 4.0 Ice Cream Sandwich yeni bir kullanıcı arayüzü ve yeni uygulamalarla geldi – Galeri & Video

Google, en yeni ve şu ana kadar en gelişmiş mobil işletim sistemi Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışan ilk cihazı Galaxy Nexus‘u tanıtmanın yanı sıra yeni işletim sistemiyle ilgili detayları da paylaştı. Ice Cream Sandwich ile birlikte çoklu görev desteği, NFC desteği, Wi-Fi kişisel bağlantı noktası gibi mevcut işlevler iyileştirilirken yeni bir bildirim sistemi ve “tam web gezinme deneyimi” sunuluyor.

Ice Cream Sandwich ile birlikte yüklü gelecek yeni standart uygulamalar mevcut. Bunlardan ilki olan People (Kişiler) uygulaması aralarında doğal olarak Google+’nın da bulunduğu çeşitli sosyal ağ hesaplarına toplu şekilde bağlanma fırsatı sunuyor. Ice Cream Sandwich ile birlikte kamera arayüzü de yeniden tasarlandı, dahili panorama modu, 1080p video çekim desteği, arkaplan değiştirme veya şaşkın suratlar gibi çeşitli yüz efektleri gibi yenilikler bu uygulamaya eklendi.

allapps-lg

Face Unlock (Yüzle Kilit Açma) uygulaması ise kullanıcılara cihazlarının kilidini açmak için yeni bir yol sunuyor. Yüz tanıma teknolojisine bağlı olarak çalışan bu yeni özelliğin yanı sıra bu yeni işletim sistemi NFC destekli cihazlar için “Android Beam” adı verilen hızlı dosya ve içerik paylaşım aracı da sunuyor. NFC destekli iki Android cihazı birbirine dokundurulduğunda aralarında uygulama, YouTube video veya web sayfa linki gibi içeriklerin bulunduğu şeyler anında paylaşılabiliyor. Google Talk da yukarıda belirttiğimiz kamera efektlerini kullanacak şekilde hem video çekimi hem de görüntülü sohbet işlevi sunuyor.

Galeri: Android 4.0 Ice Cream Sandwich Ekran Görüntüleri
[nggallery id=709]

Video: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

İlgili – Android

İLGİLİ HABERLER