Teknoloji

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile yepyeni bir kamera uygulaması geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın mobil işletim sisteminin en yeni sürümü Android 4.0 Ice Cream Sandwich yepyeni bir fotoğrafçılık deneyimiyle birlikte geliyor. Yeni sürümle birlikte kullanıcılar galeri içindeki fotoğrafları çeşitli filtreler, yeniden boyutlandırma, kırpma ve döndürme gibi işlevlerle düzenleme fırsatına sahip olacak. Ayrıca Ice Cream Sandwich panoramik fotoğraf çekme desteği sunuyor. Bunun yanı sıra 1080p video çekme desteği, video çekerken aynı anda fotoğraf da çekme yeteneği gibi yenilikler de Android 4.0 Ice Cream Sandwich yüklü cihazlarla birlikte gelecek.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in kamera uygulamasının şimdiye kadar mobil pazarda sunulan en iyi deneyimi sağladığı iddia ediliyor. Sürekli odaklama ve sıfır obtüratör gecikmeli pozlama gibi özelliklere sahip olan bu kamera uygulaması böylelikle çekilen pozlar arasındaki zamanı azaltıyor. Öte yandan dengelenmiş görüntü yakınlaştırma özelliği sayesinde kullanıcılar tam yakınlaştırma yaptığında fotoğraflarının bulanık çıkması engellenecek. Cihaz HD video kaydı yaparken öte yandan sabit görüntü çekimi de yapabilecek.

“Single-motion panorama” olarak adlandırılan yeni panorama moduysa geniş bir alanın fotoğrafını parça parça çekerek tüm alanın görüntüsünü yansıtan tek bir fotoğraf elde etme imkânı sunuyor. Fotoğrafların birleştirilmesi işlemi fotoğraf çekimi bittikten sonra hemen cihaz içinde ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Yüz tanıma ve ekrana dokunarak bir yere odaklanma gibi yenilikler de Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in kamera uygulamasında yer alıyor.

İlgili – Android

İLGİLİ HABERLER