Teknoloji

Android 4.0 güncellemesi Galaxy Nexus piyasaya çıktıktan sonra hızlı şekilde yayılacak

Kullanıcıların elinde bulunan Android tablet rakamı konusunda bilgi veren Google’ın Android şefi Andy Rubin, bugün tanıtılan Ice Cream Sandwich‘in mevcut Android akıllı telefonlarına Samsung Galaxy Nexus kasım ayında piyasaya çıktıktan hemen sonra dağıtılmaya başlanacağını belirtti.

Rubin hangi Android üreticisinin 4.0’ı ilk olarak müşterilerine sunacağı konusunda özel bir bilgi vermedi, ancak ilk ve resmi Ice Cream Sandwich telefonunun çıkışıyla mevcut kullanıcıların bu yeni platformla tanışması arasında geçecek sürenin kısa olacağının altını çizdi.

Geçmişe göre konuşacak olursak güncellemelerin kullanıcılara ulaştırılması hususunda bir iyileşmenin olacağı konusunda ümitlenebiliriz. Android’in yeni sürümlerinin cihaz üreticileri tarafından mevcut cihaz kullanıcılarına sunulması ayları buluyordu. Bu gecikmede yapılan testler ve modifikasyonların rolü olduğu kaçınılmaz. Bildiğiniz gibi hemen hemen her Android cihaz üreticisi kendi cihazları için özel bir kullanıcı arayüzü geliştiriyor ve yeni sürümün bu arayüzle çalışması için çeşitli ayarlar ve testler yapması gerek. İşte bu süreç uzun zaman alıyor.

Ancak bu sefer kontrol sürecinin daha hızlı şekilde ilerlemesi bekleniyor. Görünen o ki, Google Ice Cream Sanwich’in araçlarını ve kaynak kodunu yayınlama konusunda bu sefer daha hızlı ve atak davranacak. Öte yandan Android 4.0’a özel yazılım geliştirme aracı da Galaxy Nexus ile birlikte yayınlandı. Böylelikle yazılımcılar uygulamalarını Android Ice Cream Sandwich ile düzgün çalışacak şekilde modifiye edebilecek.

Google, Nexus S’in de Ice Cream Sandwich güncellemesi alacağını doğruladı, ancak bunun ne zaman olacağı konusunda kesin bir bilgi vermedi. Ice Cream Sandwich’in tabletleri de hedeflediğini göz önünde bulundurursak, yukarıda belirttiklerimiz onlar için de geçerli. Üstelik Honeycomb tabletlerde üreticiler kullanıcı arayüzüne çok fazla müdahale etmediği için o tarafta güncelleme süreci daha hızlı bir şekilde ilerleyecektir.

İlgili – AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER