Teknoloji

Android 3.2 Honeycomb SDK yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Android 3.2 Honeycomb yazılım geliştirme aracını yayınladı. Haziran ayı sonlarında geleceği duyurulan ve Motorola Xoom kullanıcılarının tanışmaya başladığı güncellenmiş versiyon ile birlikte 7 inç’lik Honeycomb tabletlerin de önü açılmış oldu. Bunun yanı sıra resmi microSD uyumluluğu ve diğer işlevler de Android 3.2 ile birlikte sunuluyor.

Ekran boyutu desteğinin genişlemesiyle birlikte Android tabletlerdeki esneklik de artmış olacak. Huawei’nin MediaPad tabletinin 7 inç’lik bir Android Honeycomb tableti oalcağını biliyoruz. Bu arada “uyumlu yakınlaştırma” adı verilen bir özellik de akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan uygulamaların tabletlerde daha düzgün görüntülenmesini sağlıyor. Bu modda çalışan uygulamalar ekrana tamamen yayılmayacak, bunun yerine Android 3.2’nin piksel ölçekleme yeteneği sayesinde daha düzgün bir görünüm elde edilecek.

Google bazı API değişiklikleri de yaptı. SDK araçlarının yeni versiyonları, yeni bir Eclipse eklentisi ve güncellenmiş NDK’yı da yazılım geliştiricilerinin kullanımına sundu. Bu durum Android Market’teki tablet uyumlu uygulamaların sayısının artmasıyla sonuçlanacak bazı yetenekleri yazılımcılara sunmuş olacak.

İlgili – Android Geliştiriciler Blogu

İLGİLİ HABERLER