Teknoloji

Android 3.1 Honeycomb sürümü ve yeni yazılım geliştirme aracı yayınlandı

Google, Google I/O etkinliğinin açılışında Android Honeycomb’un 3.1 numaralı yeni versiyonunu duyurdu. Bugün itibariyle ABD’de Verizon tarafından satılan Motorola XOOM 3G cihazlarına gelmesi beklenen bu yeni güncelleme çeşitli kullanıcı arayüzü geliştirmeleri içeriyor. Bunların arasında görev geçiş aracı ve bileşenler için getirilen iyileştirmeler de yer alıyor.

3.1, birkaç görev arasında geçiş yapmak yerine, en son kullanılan tüm görevleri aşağı yukarı kaydırılabilir şekilde görmenizi sağlıyor, bu da daha çok görev veya uygulama arasında geçiş yapabileceğiniz anlamına geliyor. Android gerçek anlamda çoklu görev desteği sunuyor, ancak verimli bir çalışma ortamının yaratılması için uygulamaları otomatik olarak kapatan ve şeffaf şekilde yeniden geri yükleyen eşsiz bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji özkaynakları otomatik olarak yönetiyor ve belleğin gerekli durumlar için saklanmasını sağlıyor.

Artık bileşenlerin boyutları hem yatayda hem de dikeyde değiştirilebiliyor. Kullanıcılar uygulamalarını güncelleyerek bu yeni bileşen özelliğini sadece birkaç kod satırıyla destekler hâle getirebilirler.

Android 3.1 güncellemesiyle birlikte Android’in USB desteği de geliştirildi. Bundan böyle Android cihazları USB cihazları için konak vazifesi görebilecek. Yani, artık dijital fotoğraf makinenizi USB kablosuyla Android tabletinize bağlayıp fotoğrafları doğrudan tablete atabileceksiniz. Ayrıca Android cihazları klavye, fare, oyun kontrolörü ve bunun gibi USB aksesuarlarını da destekler hâle geldi.

Tüm bunlara ek olarak, Android 3.1 Honeycomb şu anda ABD’de faaliyette olan Google TV servisini de destekliyor. Yani, yazılımcılar Android 3.1 Honeycomb yazılım geliştirme aracını kullanarak hem Android tabletler hem de Google TV için uygulama geliştirebilecek. Öte yandan Android Market önümüzdeki yaz aylarında Google TV’ye gelecek. Mevcut Google TV sahipleri de şebeke üzerinden alacakları güncellemeyle bu desteğe sahip olacak.

İlgili – Android Geliştiriciler Blogu

İLGİLİ HABERLER