Teknoloji

Android 3.1 destekli Google TV 2.0 ve Fishtank geliştirici programının detayları ortaya çıktı

Arama devi Google, yakında çıkarmayı planladığı yeni ürünü Google TV 2.0 için sıkı bir şekilde çalışmayı sürdürüyor. Google’ın “Fishtank” adı verilen yeni programına katılan yazılımcılar, kendilerine Google’ın oturma odalarına girmeyi planladığı girişimi için uygun ve çekici yeni içerikler oluşturma fırsatı sunuyor.

Google TV 2.0 Android 3.1 Honeycomb’un barebone versiyonunu çalıştırıyor ve şu anda sadece 40 yazılımcının Fishtank programında yer aldığı söyleniyor. Fishtank, Google TV 2.0 yazılımının önceden yüklü olduğu Intel CE4100 referans platformunu ve kablosuz klavyeyi barındırıyor. Intel’in CE4100 referans platformunun bir parçası olan Sodaville yongaüstü sistemi 3D oyun ve Flash desteği de barındırıyor.

Geek.com’un belirttiğine göre, bu platformda yer alacak yeni “çift görüntüleme” özelliği kullanıcıların bir yandan TV izlerken bir taraftan da işletim sistemini kullanmalarına fırsat sağlayacak. Arayüz de Honeycomb’un tablet versiyonu gibi özel efektlere sahip ollacak. Yazılımcıların TV arayüzüyle doğrudan etkileşim kurmak istedikleri, ancak Google’ın henüz buna izin vermediği söyleniyor. Bakalım, Google yeniden yapılandırdığı TV girişimiyle Apple TV’yi geçmeyi başarabilecek mi?

İlgili – Geek.com

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER