Teknoloji

Analistler Apple, Samsung ve HTC’den kâr açıklamalarını bekliyor

Reuters, 46 farklı analistin görüşlerine başvurmuş ve sonuç olarak Apple, Samsung ve HTC’nin her birinin önümüzdeki günlerde açıklayacağı finans raporlarında kârlılık açıklayacakları sonucunu elde etmiş. CCS Insight analisti Geoff Blaber haber ajansına, Apple, HTC ve Samsung’un pazar payını arttırmış olacakları ikinci çeyrek sonuçlarının kazanan ve kaybedenler arasında giderek büyüyen uçurumu iyice açık edeceğini dile getirdi.

Analistler, Nokia’yı geçerek dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung’un bu başarısının arkasındaki ateşleyici gücün Google’ın Android işletim sistemi olduğu dile getiriliyor. Buna ek olarak analistler grubu Apple’ın üçüncü mâli çeyrek yılı içinde 16.9 milyon iPhone satışı gerçekleştirmiş olacağının da altını çiziyor. Her ne kadar bu rakam ikinci mâli çeyrek yıla göre düşmüş olsa da, geçen yılın aynı çeyreğine göre iki kat artış durumu söz konusu. Benzer şekilde Samsung’un da aynı çeyrek dönem içinde 19 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmesi bekleniyor. Analistler Samsung’un bu yıl için hedeflediği 60 milyon satış rakamını aşacağına inanıyor.

Nokia ise mücadele etmeye devam edecek. Yine de, şirketin bu yılın sonlarına doğru piyasaya süreceği Windows Phone cihazlarıyla bir toparlanma yaşayacağını düşünenlerin sayısı az değil. Hyundai Securities analisti Jin Sung-hye “Apple’ın parça tedariğinde yaşadığı sorunlar nedeniyle yeni iPhone’un çıkışını geciktirmesi Galaxy S II ile rekabet edecek daha az cihazın var olması sonucunu doğurdu. Aynı zamanda Nokia ise rekabetçi bir seri tanıtma hususunda başarılı olamadı.” diye görüş bildirdi.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER