Teknoloji

Analiste göre iPhone 5S arzında sıkıntı yaşanacak, Retina ekranlı iPad mini ise bu yıl piyasaya çıkmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 5S’i eylül ayı içinde tanıtması ve satışa sunması bekleniyor. Ancak yayınlanan yeni bir rapora göre, iPhone 5S’in üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sevkiyat eylül sonuna sarkacak; ekim ve kasım aylarındaysa arzda sıkıntı yaşanacak. Raporun altında KGI Securities’den analist Ming-Chi Kuo’nun imzası bulunuyor. iPhone 5S’in iPhone 5 ile aynı tasarıma sahip olacağını söyleyen Kuo, kamerada iyileştirmeler yapılacağını ifade etti. Bu iyileştirmelerin daha yüksek megapiksel ve yeni slow-motion yetenekleri getirmesi beklenirken, akıllı telefonun bir parmak izi sensörü barındıracağı iddiası da yüksek sesle konuşuluyor.

iphone-5-inceleme-00021

Apple ürünleriyle ilgili öngörülerinin isabetiyle tanınan Kuo, uygun fiyatlı iPhone’un da eylül ayında iPad 5 ile birlikte satışa sunulacağını ve akıllı telefonun ABD’de kontrat kapsamında 450 dolar civarında bir fiyatla satılacağını belirtti. iPad 5’in tıpkı iPad mini gibi daha ince bir tasarıma sahip olacağını söyleyen analist, iPad 5’in bu yıl piyasaya sürülecek tek iPad modeli olmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Kuo Retina ekranlı iPad mini’de yaşanacak gecikmenin nedeni olarak güçlü ekranın ve onun için gereken pilin cihazın boyutlarını zorlamasını gösterdi. Retina ekranlı iPad mini için 2014’ün ilkbaharını işaret eden analist; Apple’ın önümüzdeki ay sonunda Haswell işlemcili bir iMac’i, eylül ortalarındaysa Haswell işlemcili bir Retina ekranlı MacBook Pro’yu piyasaya sürmesini öngörüyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER