Teknoloji

Analiste göre iPhone 5S altın renk seçeneği ve 128 GB dahili hafızayla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ürünlerine ilişkin isabetli öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, 10 Eylüldeki Apple etkinliği öncesinde iPhone 5S’e dair yeni öngörülerini açıkladı. iPhone 5S’in pek çok yenilikle geleceğini söyleyen analist, 4 inç ekranın ve 5S adının korunacağını dile getirdi.

iphone-5-inceleme-00021

Apple’ın iPhone 5S için kullanacağı satış noktalardan birinin parmak izi tarayıcısı olacağını belirten Kuo, bu tarayıcının safir cam sayesinde Home tuşunun içine yerleştireleceğini ifade etti. Bu parmak izi tarayıcısının kullanıcılara iPhone’un ekran kilidini açarken ve App Store üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirirken ekstra güvenlik önlemi sağlayacağı düşünülüyor. Halihazırda maksimum 64 GB’lık bir dahili hafıza alanı sunan Apple’ın iPhone 5S ile maksimum kapasiteyi 128 GB’a çıkaracağı da Kuo’nun öngörüleri arasında bulunuyor. Şirket 128 GB’lık dahili hafıza alanını ilk olarak geçtiğimiz şubat ayında dördüncü nesil iPad’de kullanılmıştı. 128 GB’lık hafızaya sahip olacak modelin fiyatı hakkında bir tahminde bulunmayan Kuo, Apple’ın daha düşük dahili hafıza seçeneklerinden birini ortadan kaldırıp kaldırılmayacağının ise şimdilik bilinmediğini belirtti.

iPhone 5S kimilerinin beklediği gibi çok sayıda yeni renk seçeneğini barındırmayabilir, ancak Kuo’ya göre Cupertino merkezli şirket iPhone 5S’te altın rengini de kullanacak. Apple’ın 10 Eylülde tanıtacakları arasında sayılan plastik kaplı ve uygun fiyatlı iPhone 5C’de daha geniş bir renk seçeneği sunacağı düşünülüyor. Bütün bu tahminlerin doğruluğunu görme içinse 10 Eylüle kadar beklemek gerekecek gibi gözüküyor.

İlgili >> AppleInsider

İLGİLİ HABERLER