Teknoloji

AMD’ye göre Xbox 720’deki grafik birimi detayları Avatar seviyesinde yakalayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo’nun bu yazın başında düzenlenen E3 2011 oyun fuarında tanıttığı gelecek nesil oyun konsolu Wii U‘nun bir dalgayı başlatacağını tahmin etmek güç değildi. Wii U’nun resmiyet kazanmasının ardından Microsoft’un gelecek nesil oyun konsolu için de çeşitli dedikodular ortaya atılıyor. Xbox 720 olarak adlandırılacağı tahmin edilen bu cihaz, AMD’ye göre oldukça etkileyici grafik yeteneklerini bünyesinde barındırıyor olacak.

AMD’ye göre bu konsolun sahip olacağı grafik birimi Avatar filmindeki seviyede detay sunma yeterliliğine sahip olacak. Bunun yanında, AMD’den Neal Robison gelecek nesil oyun konsolunun ileri seviyede yapay zeka oyunlarına da izin vereceği iddiasında bulundu. Bu sayede yapay zeka oyunlarında ekrandaki her bir karaktere oyuncunun kendi davranışlarını yansıtması mümkün olacak.

Bu durumda, örneğin, Grand Theft Auto oyununda karakterler silah çıkarma veya bağırma gibi hareketleri her oyuncu için farklı şekilde gerçekleştirecek. Microsoft henüz Xbox 360’ı takip edecek oyun konsoluyla ilgili detayları açıklamadı. Ancak şirketin bunun üzerinde sıkı şekilde çalıştığını tahmin ediyoruz.

İlgili – Neowin

İLGİLİ HABERLER