Teknoloji

AMD yeni yongasetlerine USB 3.0 desteğini entegre ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

USB 3.0 teknolojisi piyasaya çıkan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardaki yerini çoktan almaya başladı bile. Ne Intel ne de AMD yongasetlerinde USB 3.0 portu için doğal destek vermediği için tüm bu bilgisayarlar USB 3.0 portları için üçüncü parti kontrolöre ihtiyaç duymakta. Ancak AMD bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

AMD yakında çıkacak A75 ve A70M Fusion yongasetlerinde USB 3.0 desteğinin doğal olarak bulunacağını duyurdu. Şirket adına CNET’e bir açıklama gönderen AMD yöneticilerinden Phil Hughes söz konusu yongasetlerin üreticilerin yolunu tuttuğunu belirtti. Bu demek oluyor ki, yeni yongasetleri barındıran makinelerle birlikte doğal USB 3.0 desteğinin pazara girmesi çok uzun sürmeyecek. Bundan sonra USB 3.0 teknolojisini doğal olarak desteklemeyen tek büyük yonga üreticisi olarak Intel kalacak.

USB 3.0’ın yaygınlık kazanmamasının nedeni arasında hem AMD hem de Intel’in bu teknoloji için başlangıçtan beri destek vermemesi bulunuyor. Söz konusu destek sağlandığı takdirde portlar daha fazla kullanılır hâle gelecektir. USB 3.0 portu daha eski USB protokolleriyle de uyumlu bir şekilde çalışıyor. Intel de gelecekte USB 3.0 desteğini sunacağını söylemeye devam ediyor, bir yandan da bu teknolojiyi tamamlayıcı bir rol üstlenecek olan Thunderbolt teknolojisi için çalışmalar yapmayı sürdürüyor.

İlgili – PCMag

İLGİLİ HABERLER