Teknoloji

AMD tablet dostu Z serisi APU’yu duyurdu, gelecek nesil Trinity APU’nun işaretlerini verdi

AMD hakkında çok fazla bilginin internete sızdırıldığı, Desna adıyla bilinen ve tablet cihazlarına girmeyi hedefleyen Z serisi Fusion APU’ya resmiyet kazandırdı. AMD bu APU ile ARM’in rüzgarından çalmayı hedefliyor.

ARM yongaları Windows’un gelecek sürümlerinden itibaren Microsoft’un işletim sistemiyle çalışan cihazlara girmeyi hedeflerken AMD’nin Z serisi bunu beklemeyecek. 1 GHz’lik çift Bobcat yongası ve Radeon HD 6250 grafik işlemcisi barındıran bu APU kullanıcılara tablet cihaz üzerinden, USB çevresel arabirim uyumluluğundan Xbox 360 Media Extender işlevine kadar eksiksiz bir Windows 7 deneyimi yaşatmayı hedefliyor. 6 watt’tan daha düşük bir güç tüketimine sahip olan bu çözüm Acer Iconia W500 Windows 7 tabletinde yer alan 9 W güç tüketimli Ontario APU’dan daha ince bir yapıya sahip. Bunlara ek olarak AMD, yeni yonganın MSI’nin WindPad 110w adlı ürününde yer alacağını belirtti.

Öte yandan, AMD A serisi ve E serisi yongalarıyla ilgili planlarını da doğrulamakta herhangi bir sakınca görmedi. Şirketin Intel’in dizüstü ve masaüstü bilgisayar alanındaki hakimiyetini kırmak amacıyla geliştirdiği bu işlemci serilerinin içinde yüksek profilli dört çekirdekli A8 işlemci ve yeni Trinity APU da bulunuyor. AMD Trinity’nin orta sınıfa mensup A serisi Llano’nun yerini almasını hedefliyor. Ne yazık ki, şu an için Trinity’nin detaylı teknik özellikleri açıklanmış değil.

İlgili – AMD
İlgili – The Inquirer

İLGİLİ HABERLER