Teknoloji

AMD Qualcomm ve Apple’dan yaptığı transferlerle yongaüstü sistem çalışmalarına daha fazla yoğunlaşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AMD kadrosuna Apple ve Qualcomm’dan transfer ettiği iki yeni mobil yonga uzmanını kattı. Söz konusu gelişme şirketin bundan böyle akıllı telefon ve tablet pazarından pay kapmak için yongaüstü sistem geliştirme çalışmalarına odaklanacağını açıklamasından sonra geldi. Sırasıyla Qualcomm ve Apple’dan geçiş yapan Charles Matar ve Wayne Meretsky bu hafta itibariyle AMD altında çalışmaya başladı.

amd-logo-080113

AMD kadrosuna yeni katılan uzmanların deneyim ve bilgilerinden sadece düşük güç tüketimli mobil yonga üretiminde değil, gelecek nesil sunucu işlemcilerinin geliştirilmesinde de yararlanacak. Mater ve Meretsky’nin yongaüstü siste tasarımı ve 64-bit yazılım ekosistemleri geliştirme konusunda yılların deneyimini getirdiğini kaydeden AMD Teknoloji Şefi Mark Papermaster’a göre bu bilişim uzmanlarının AMD’ye gelişi şirketin düşük güç tüketimli birimlerde ve yoğun bulut sunucularda liderlik pozisyonunu elde etmesi noktasındaki eşsiz konumunu ve fırsatını gösteriyor.

Matar AMD’de yongaüstü sistem gelişiminden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı sıfatıyla görev yapacak. AMD’nin belirttiğine göre Matar pazar eğilimleri ve kablosuz endüstri gereksinimleriyle ilgili derin bilgilerini AMD’nin pazar fırsatlarına odaklanmasını kolaylaştırmak için kullanacak. Yöneticinin Qualcomm’da düşük güç tüketimli tasarımlar üzerinde çalışmadan önce Motorola ve çeşitli işlemci şirketlerinde de görev yaptığını kaydetti.

Meretsky ise yazılım fikri haklar geliştirmeden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı olarak görev yapacak, Apple’da ve ondan önce P.A. Semi şirketinde elde ettiği deneyimi AMD’nin yazılım geliştirme çalışmaları için kullanacak. Yönetici yazılımcıların AMD’nin yongaüstü sistem tasarımlarından yararlanmasını sağlayacak araçların geliştirilmesine katkıda bulunacak. Meretsky’nin geçmişte AMD’nin 64 bit teknolojisinin PC, iş istasyonu ve sunucular için genel bir endüstri standardına dönüşmesi noktasında katkıda bulunduğu da şirketin açıklamasında dile getirildi.

İlgili >> AMD

İLGİLİ HABERLER