Teknoloji

AMD grafik kartlarında ATI markasını artık kullanmayacak

AMD, ATI grafik kart markasını tarihe gömüp bunun yerine tüm ürünlerini kendi markası altına toplama kararını onayladı. Kombine CPU / GPU Fusion yongasetlerinin doğru bir marka altına konumlanması amacıyla bu işlem 2010 yılı bitmeden gerçekleştirilecek. Bu hamlenin, arkasında AMD olduğunu öğrendikleri anda ATI markalı kartları almak isteyen müşteri sayısının üçe katlanmasını ortaya çıkaran araştırmanın hemen ardından atılması da oldukça ilginç.

Öte yandan Radeon ve Fire Pro markaları da müşteriler arasında oldukça beğeni topluyor. Bu markaların bilinirliliğinin yüksek olması AMD içinde ATI markasına gerek olmadığı şeklinde yorumlanıyor. AMD’nin grafik bölümünün de pazarda iyi bir yere sahip olması artık ATI markasından vazgeçilip bu alanda da AMD ismiyle devam edilmesi konusunda yeteri kadar ikna edici olmuş durumda.

Yukarıda görmüş olduğunuz dört farklı logo AMD ürünlerinde kullanılacak. Alttaki iki logoda AMD markası yok, böylelikle üreticiler Intel işlemcileriyle birlikte AMD grafik kartlarını da rahatlıkla kullanabilecek. Şirket mevcut modelleri için yeniden etiketleme yapmayı düşünmüyor, ancak bu senenin sonuna doğru çıkacak yeni ürünler yeni marka etiketleri taşıyacak.

İlgili – The Tech Report

İLGİLİ HABERLER