Teknoloji

AMD FX-9590 ile 5 GHz hıza ulaşıyor

AMD FX serisi yeni işlemcilerini tanıtı ve bu seri içinde yer alan sekiz çekirdekli AMD FX-9590 ile 5 GHz bariyerini de aştı. Bu hafta içinde E3’te, 4.7 GHz hızında çalışan FX-9370 ile birlikte tanıtılan bu yonga Trinity ve Opteron 6300 serilerinde gördüğümüz sekiz Piledriver çekirdeğini kullanıyor. İşlemciler, hız aşırtma işleminin kolaylaştırılması amacıyla kilitsiz şekilde sunuluyor. Ne var ki, FX-9000 serisi işlemcilerin hız aşırtma işlemi sırasında zarar görmesi durumunda, AMD bunları garanti kapsamında değiştirmiyor. Bu durum AMD’nin yongayla birlikte sunduğu hız aşırtma araçları kullanılsa bile değişmiyor.

amd-fx-serisi-120613

Aslında 5 GHz hız birçok kullanıcı için herhangi bir ek ayar yapmaya ihtiyaç bırakmaksızın yeterli olacaktır. Tabii ki, söz konusu yongaların her zaman verilen tepe değerlerinde çalışmadığını belirtmek gerek. Bu tepe değerlerini AMD Turbo Core 3.0 sisteminin silikonu, özellikle yüksek yük altındayken zorlaması sonucu ulaşılan “Max Turbo” değerleri olarak nitelendirebiliriz.

Tabii ki, bir işlemci için her şey en yüksek hızdan ibaret değil. Daha detaylı bir tablo için geniş kapsamlı benchmark testlerini beklemek gerekiyor. Ancak yeni FX-9000 serisi Intel’in dördüncü nesil Haswell Core i7 işlemcileriyle kıyasıya rekabete girişecek gibi görünüyor.

AMD FX-9590 ve FX-9370 işlemcileri ilk olarak bu yaz çıkacak önceden hazırlanmış sistemlerle birlikte suulacak. Yonganın tek başına satılması ise daha sonra gerçekleşecek. İşlemcilerin fiyatlarıysa henüz netleşmedi.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER