Manşetler

AMD Fusion APU resmiyet kazandı: DirectX 11, 1080p HD ve 10 saatlik batarya ömrü

AMD hem CPU hem de GPU yongalarını bir arada barındıran Fusion APU serisinin resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Ultrataşınabilir, dizüstü ve netbook’ları hedefleyen yeni AMD E-serisi “Zacate” ve C-serisi “Ontario” APU’ların her biri Bobcat CPU çekirdeğini kullanıyor. AMD bu APU’ların DirectX 11 grafik uyumluluğuna, UVD3 video hızlandırma desteğine, 1080p HD video oynatma, 2D’den 3D’ye dönüştürme yeteneğine sahip olduğunu ve sisteme göre 10 saate kadar batarya ömrü sağladığını belirtiyor.

Başlangıçta E ve C serisi yongaların tek ve çift çekirdekli versiyonları çıkarılacak. Ana akım kullanıcı kitlesine hitap eden dizüstü bilgisayar, monitör bilgisayar ve masaüstü bilgisayarları hedefleyen E serisi 1.5 GHz’lik tek çekirdekli E-240 ve 1.6 GHz’lik çift çekirdekli E-350’den oluşuyor. Bu işlemcilerin ikisi de 18 W’lık TDP değerine sahip. HD içerik oynatma kabiliyetli netbook’ları ve buna benzer diğer tasarımları hedefleyen C-serisi ise 1.2 GHz’lik tek çekirdekli C-30 ve 1.0 GHz’lik çift çekirdekli C-50’den oluşuyor. Bu iki işlemci de 9W’lık TDP değerine sahip.

2011’in ilerleyen zamanlarında ise AMD Fusion’ın normal ve yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlara ve ana akım masaüstü bilgisayarlara özel versiyonları çıkacak. 32 nm’lık A-serisi “Llano” APU dört tane x86 çekirdeğinden ve DirectX 11 uyumlu ayrık seviyeli grafik işlemciden oluşuyor. AMD’nin Fusion APU’su Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony ve Toshiba’nın üreteceği dizüstü bilgisayarlarda karşımıza çıkacak.

İlgili – SlashGear (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER