Teknoloji

AMD dünyanın en hızlı mobil grafik işlemcisi HD 6990M’i tanıttı

AMD yeni duyurduğu HD 6990M ile mobil grafik işlemci pazarında çıtayı biraz daha yükseltiyor. Yeni mobil işlemci, AMD’ye göre, dünyanın en hızlı tek mobil grafik işlemci niteliğini taşıyor.

6990M, özellikle oyun tutkunlarına hitap eden diğer dizüstü bilgisayar grafik işlemcilerine göre yüzde 25 daha hızlı. Öte yandan, bu grafik işlemci CrossFireX teknolojisini de destekliyor. Üstelik, birden fazla Radeon grafik işlemci veya bir Radeon grafik işlemci bir de AMD uygulama işlemci birimiyle kombine edilecek şekilde çift grafik desteği de barındırıyor.

AMD 6990M grafik işlemcisini NVIDIA GeForce 580M ile karşılaştırmalı benchmark testlerinden geçirmiş. Testlere göre bu grafik işlemcisi Dragone Age 2, Total War: Shogun 2, Aliens vs. Predator, Batman: Arkham Asylum gibi birkaç oyunda daha iyi performans göstermiş. Aslında test edilen çoğu oyun nispeten eski sayılır. AMD, bu yeni grafik işlemcinin kendi ürünü olan 6970M GPU’ya göre de önemli bir güncelleme olduğunun altını çiziyor.

6990M yüksek çerçeve hızı ve daha iyi görüntü kalitesi de sunuyor. Aynı anda altı ekrana kadar destek sunan bu grafik işlemci App Acceleration teknolojisini de destekliyor. AMD’nin Eyefinity teknolojisi, Microsoft DirectX 11 ve Stereo 3D desteklerini de belirtmeden geçmeyelim. Alienware, Clevo ve Eurocom gibi bilgisayar şirketlerinin yeni oyun dizüstü bilgisayarlarında bu yeni grafik işlemciyi kullanması bekleniyor.

İlgili – AMD

İLGİLİ HABERLER