Teknoloji

Amazon’un Kindle tabletinin kasımda çıkma ihtimali yükseliyor

Amazon’un kasım ayında Kindle tabletini çıkaracağına dair işaretler giderek fazlalaşıyor. Tedarik zincirinde yapılan kontroller Amazon 7 inç’lik tabletinde kullanılacak dokunmatik panel kontrolör devrelerinin bu ay sonuna kadar montajı yapacak partnerin eline ulaşacağını gösteriyor. Ilitek olarak bilinen ILI Technology adlı şirketin Amazon’un iPad’e rakip olacak tableti için 5 milyon kontrolör devresi tedarik ettiği Commercial Times tarafından bildiriliyor.

Amazon’un beklenen tableti veya tabletleri Kindle elektronik kitaplarını okumanın yanı sıra multimedya tüketim aracı olarak da işlev görecek. Amazon’un bu alandaki Prime çevrimiçi video ve MP3 bulut depolama servislerinin tablette yer tutacağı tahmin ediliyor. Amazon’un Honeycomb’u kullanmak yerine Android’in akıllı telefon versiyonunu kullanması, böylelikle kendine özel arayüz ve uygulamaları eklemesi bekleniyor. Örneğin, Amazon tablette Android Market yerine şirketin kendi Android uygulama mağazası yer alabilir. Aynı şekilde Google uygulamaları veya Gmail bu cihazlarda bulunmayabilir. Amazon Honeycomb’u tercih ediyor olsa, bu özelleştirmeleri rahat bir şekilde yapamazdı.

Analistler, Amazon’un siparişini verdiği 5 milyonluk yüksek siparişin hepsini kullanabileceğini düşünüyor. Geçtiğimiz ay Amazon’un 2011’in dördüncü çeyreğinde 5 milyon Kindle tablet satmayı öngördüğüne dair haberler çıkmıştı. Beklenen Amazon tabletinin diğer özellikleri arasında çoklu dokunmatik kapasitif ekran, 6 GB’lık dahili bellek, tek çekirdekli işlemci bulunuyor. Kameranın ise tablette yer almayacağı düşünüyor.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER