Manşetler

Amazon’un Android uygulama mağazası ücretsiz Angry Birds Rio oyunuyla faaliyete geçti (güncellendi)

Amazon’un Android’e özel uygulama mağazası “Amazon Appstore for Android”, Apple’ın isimle ilgili itirazlarına karşın bugün itibariyle kullanıma sunuldu. Amazon Appstore for Android ilk gün şerefiyle kullanıcılara Angry Birds Rio oyununu ücretsiz olarak sunuyor. İlk günün devamında bu oyun 0.99$’lık fiyatıyla bu mağazada yer almaya devam edecek.

Amazon her gün sık satın alınan bir oyun veya uygulamayı ücretsiz olarak sunmayı hedefliyor. Amazon’un Android uygulama mağazası yaklaşık 3 bin 800 uygulama ile başlangıç yaptı. Kullanıcılar bu uygulamalar arasında ister özel bir Appstore Android uygulaması aracılığıyla ister Amazon’un web arayüzünü kullanarak gezinebilecekler. İkinci seçenekte 30 dakikalık test sürüş özelliği de sunuluyor. Bu program dahilinde herhangi bir programı satın almadan önce telefonda denemek mümkün.

Amazon’un Android uygulama mağazasına ulaşmaya çalıştık, ancak her denemede Amazon.com ana sayfasına yönlendirildik. Zaten Engadget da bu uygulama mağazasının şimdilik sadece ABD’ye özel olduğunu not düşmüş. Android Market’i çok bekledik, bunu da bekleriz.

İlgili – All Things Digital

Güncelleme: Android telefonunuzda bu bağlantıyı açarak Amazon Appstore for Android uygulamasını telefonunuza kurmanız mümkün. Ancak bu hiçbir işe yaramayacaktır. Çünkü yukarıda da belirtildiği gibi Amazon’un bu Android uygulama mağazası sadece ABD sınırları içinde çalışıyor. Ne ücretli ne de ücretsiz uygulamaları indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER