Manşetler

Amazon’un Android tablet planlarıyla ilgili dedikodular yeniden alevleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon Kindle bölümü için Android yazılımcıları aradığını belirten bir iş ilânı yayınladı. Ve bu ilân Kindle’ın Android tabanlı bir e-kitap okuyucusuna dönüşeceğine dair spekülasyonların ateşlenmesine neden oldu. Bir de buna iki gün önce faaliyete geçen Amazon Android uygulama mağazası eklenince, dedikoduların şiddeti giderek artmaya başladı.

Analistler her ne kadar Amazon’un şu anda basit Kindle e-kitap okuyucuları satmakla yetindiğine dikkat çekseler de, bir yandan da şirketin Apple ve diğer tablet üreticileriyle rekabet edecek Android tabanlı tablet veya tabletleri için gerekli olan araçları inşa etmekte olduğuna vurgu yapıyorlar.

Türkiye’de satışı yapılmayan Kindle cihazının ABD’de popüler olduğu bir gerçek. Ömür boyu kablosuz erişim sunması ve bunun yanında düşük güç tüketimine sahip ekranı sayesinde pilde günlerce kullanılabilmesi Kindle’ın başarısının ana etkenlerini oluşturuyor. Ancak kabul etmeli ki, Kindle’ın daha fazla gelişmeye ihtiyacı var. Qualcomm’un gelişimi için milyarlar harcadığı düşük güç tüketimli renkli ekranlar için büyük bir müşterinin beklediği söyleniyordu. Acaba bu müşteri Amazon olabilir mi? Amazon’un uygulama mağazasını ve Kindle bölümünü Android yazılımcılarıyla zenginleştiriyor oluşuna bir de bu ihtimali eklersek, kısa veya orta vadede Amazon’un Android tabanlı bir cihazıyla karşılaşmak muhtemel gibi görünüyor.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER