Teknoloji

Amazon’un Android tablet paketi şekilleniyor

Amazon’un beklenen Android tabletleriyle ilgili tablo yavaş yavaş şekilleniyor. Bu tabletlerin Ekim 2011’den önce tanıtılması bekleniyor. Bu tabletlerin çıkışı mevcut Kindle cihazının üretiminde herhangi bir kesintiye veya değişikliğe gidilmesine neden olmayacak. Slashgear blogunun kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre tabletler ve Kindle birlikte çalışacak. Bunun donanım veya yazılım anlamında olacağı ise şimdilik tam olarak belli olmuş değil.

Yılın üçüncü çeyreği içinde iki yeni Kindle’ın geleceği tahmin ediliyor. Bunlardan bir tanesi tamamen dokunmaya duyarlı ekrana sahip olan bir versiyon olacak, diğeriyse şu anda hâli hazırda satılmakta olan Kindle’ın daha ucuzu niteliğini taşıyacak. Slashgear’ın kaynağı bu daha ucuz versiyonu bizzat görme ve test etme fırsatına erişmiş. Ona göre sözü edilen Kindle cihazı şu anda pazarda olan Kindle’a göre daha da iyileştirilmiş bir model olma niteliği taşıyor.

Diğer taraftan, Amazon’un Android tabletinin kamera barındırmayacağı iddia ediliyor. 9 inç’lik ekrana sahip olacak bu tabletin ne tasarımının ne de üretiminin Amazon tarafından yapılmayacağı dile getiriliyor. Peki, sizce Amazon’un tableti veya tabletleri iPad ile rekabet edebilir mi? Pek olası görülmüyor, üstelik Apple’ın da eylül ayı gibi yeni bir iPad modeli çıkaracağına dair dedikodular türetilmeye başlandı. Yani, Apple cephesi de boş durmuyor.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER