Teknoloji

Amazon’un 10.1 inç’lik tableti Foxconn tarafından üretilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ateşi giderek daha da yükselen tablet pazarında Apple’ın tableti iPad lider konumda olsa da, özellikle daha düşük fiyatlı alternatifler için hâla yer var. Amazon da çıkaracağı Android tablet veya tabletleriyle bu fırsatı değerlendirmek istiyor. Elektronik kitap okuyucu Kindle ile büyük başarı yakalayan Amazon şimdi farklı birşeyler denemenin peşinde.

Amazon’un tabletleriyle ilgili dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Şirketin iki tableti aynı anda piyasaya süreceği ve bu tabletlerin Coyote ve Hollywood kod adlarıyla anıldığı öne sürülmüştü. DigiTimes tarafından geçilen yeni haberlere göre Amazon 10.1 inç’lik tabletinin üretimini Foxconn’a havale etmiş durumda. 7.1 inç’lik daha küçük boyutlu versiyon ise farklı bir üreticinin sorumluluğunda olacak.

Kaynaklar, Amazon’un 7.1 inç’lik tabletinin Quanta Computer tarafından üretileceğini iddia ediyor. Ancak ne Quanta ne de Foxconn bu tabletlerle ilgili olarak şu noktada bir açıklama yapmış değil. Öte yandan bu tabletlerin 2012’ye kadar çıkmayacağı da iddia ediliyor. Ne var ki, daha önce bu tabletlerden en az birinin 2011 yılı sonuna yetiştirileceği konuşulmuştu.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER