Manşetler

Amazon yeni Kindle’ı tanıttı – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

newkindle1

Amazon yeni Kindle versiyonunu tanıttı. 27 Ağustos’ta ABD ve İngiltere’de satışa sunulacak olan bu e-kitap okuyucusu önceki modellere göre yüzde 21 daha küçük ve yüzde 15 daha hafif. Ayrıca yine Amazon’un seçimi olan E Ink ekranı yüzde 20 daha yüksek tazeleme hızına sahip.

Yeni Kindle iki renk seçeneğiyle geliyor; büyük kardeşi DX gibi grafit ve beyaz… Renk değişiminin yanı sıra iki farklı kablosuz bağlantı konfigurasyonu da sunuluyor: Sadece WiFi’nin olduğu versiyon 139$’dan satılacakken 3G versiyonu için de 189$’lık fiyat belirlenmiş. Son çıkan iki Kindle modeli gibi yeni model de 6 inç’lik ekrana sahip. Ancak bu ekranda sayfalar daha hızlı çevriliyor, kontrast oranı da iyileştirilmiş durumda. 4 GB’lık dahili depolama alanına sahip olan cihazın batarya ömrü ise kablosuz bağlantının kullanılmadığı durumlarda bir aya kadar çıkabiliyor. Kablosuz bağlantı açıkken ise 10 güne kadar dayanıyor.

Kindle’ın İngiltere’de satılacak versiyonunun fiyatı da belli oldu. Kindle’ın WiFi ve 3G versiyonları bu ülkede sırasıyla 109 ve 149 sterlinden pazara sunulacak.

Büyük değişikliklerin yanı sıra bazı küçük oynamalar da yapılmış. Klavye ve beş yönlü kontrol tuşları düzenlenmiş ve üstlerinde ufak değişiklikler yapılmış. Kenardaki tuşların üstünde bazı oynamalar yapılırken geri tuşlarının boyutları biraz küçültülmüş. Yazılım tarafına bakacak olursak bazı ilginç özellikler göze çarpıyor. En dikkat çekici olan ise “deneysel” Webkit tabanlı internet tarayıcısı. Bazıları bu tarayıcının ilerleyen iterasyonlarında multimedya yetenekleri kazanabileceğini düşünse de Amazon’un sahibi Jeff Bezos’un Wall Street Journal’e verdiği demeçte birçok kitaba video ve animasyon eklemenin yardımcı olmayacağına, dikkat dağıtacağına dair görüşleri dikkat çekiyor. Ayrıca Jeff Bezos piyasada 100 kadar şirketin LCD ekranlı tablet üretmek için çalışacağını, kendilerinin 101.  olmak gibi bir isteklerinin olmadığına vurgu yapıyor. Jeff Bezos amacı okutmak olan bir cihaz geliştirmeyi sevdiğini söylüyor.

Kindle’ın resmi basın fotoğraflarından oluşan galeriyi aşağıda bulabilirsiniz.

Galeri: Amazon’dan yeni Kindle
[nggallery id=367]

Video: Yeni Amazon Kindle tanıtım videosu

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER