Teknoloji

Amazon Prime Air hava araçlarıyla teslimat süresini 30 dakikaya indirmeyi hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Saniyede 30 bin ürün satışı gerçekleştiren Amazon “Prime Air” olarak adlandırılan otomatik hava araçlarını test ediyor. Bu araçlar paketleri müşterilere, siparişi verdikten sonra geçen 30 dakikalık süre içinde teslim etme yeteneğine sahip olacak.

amazon-prime-air-021213

Kendi kendine giden hava araçları şu anda yaklaşık 2.25 kg.’lık bir paketi Amazon’un dağıtım merkezinden 16 kilometre ötedeki mesafaye taşıyabiliyor. Amazon’un ürünlerin teslimatını hızlandırmak amacıyla ABD geneline dağılmış 96 farklı dağıtım merkezi bulunuyor. Ülkedeki bütün müşterileri kapsamak veya her ürünü hava araçlarıyla teslim etmek mümkün değil, ancak şehir merkezindeki gönderilerde bu hava araçlarından faydalanılacak gibi görünüyor.

Amazon kurucusu ve CEO’su şu anda test edilen hava araçlarının birkaç yıl içinde havada uçmaya başlayabileceğini kaydetti. Amazon şu anda hava araçlarının dayanıklılığını test ediyor, bu hava araçlarının hava boşluğuna rastladığında yere düşüp bir müşteriye zarar vermemesini garanti altına almaya çalışıyor.

Güvenlik hususlarının yanı sıra hava araçlarının kullanıma sunulmasından önce FAA düzenlemelerinin de uygun hâle gelmesi gerekiyor. Bezos’un söylediğine göre düzenlemelerdeki değişiklikler en erken 2015 yılında gerçekleşecek.

İlgili >> CBS

İLGİLİ HABERLER