Teknoloji

Amazon Hindistan’da Prime Air testine başlıyor

amazon-prime-air-021213

Amazon insansız hava araçlarıyla ürün teslimatı gerçekleştirme konusundaki planlarını geçtiğimiz yılın sonlarında açıklamıştı. Prime Air adını verdiği insansız hava araçlarıyla ürün teslimat süresini 30 dakikaya kadar çekmeyi amaçlayan şirket, bir yandan araçları test ederken diğer yandan da yasal prosedürleri yerine getirmeye çalışıyor. Araçları ABD’de insanların yaşadığı bölgelerde test etmek neredeyse imkansız olduğu için Amazon test sürecini dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’a taşıyor.

Amazon Prime Air’in Hindistan testleri Mumbai ve Bangalor şehirlerinde başlayacak. Şirketin ülkedeki depolarına ev sahipliği yapan bu şehirlerin testlere de ev sahipliği yapması kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Hindistan Sivil Havacılık Kurumu’nun insansız hava araçlarının kontrolü konusunda bir yasal çerçeve oluşturmaması da ülkeyi Amazon için mükemmel bir test mekanı haline getiriyor.

Yasal boşluklara rağmen, Amazon’un testlerde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER