Eğlence

Amazon “Kindle’dan daha büyük” yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor

Amazon, “Kindle’dan daha büyük” olduğunu iddia ettiği yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor. Şirketin geçen aralık ayı sonunda Boston’da düzenlediği moral etkinliğinin davetiyesi yeni bir cihazın geliştirme sürecinde olduğunu açık etti.

amazon-com-logo-070913Cihazın ne yapacağı veya hangi ürün segmenti içinde bulunduğu belirtilmese de, bunun dijital medya içeriği dağıtımı yapan bir cihaz olduğuna inanılıyor. Dedikodular Amazon’un Apple TV’ye rakip olacak bir cihaz geliştirmekte olduğunu işaret ediyor.

Davetiyede “Devrimsel bir V1 ürünü üzerinde çalışıyoruz, bu müşterilerimize dijita medyayı yeni yollarla sunmamıza ve mevcut pazarda çığır açmamıza izin verecek” şeklinde bir ibare yer alıyor. “Bu projeye çeşitli konumlarda katılan ekiplerimiz var. Bu yeni ürünün Kindle’dan daha büyük olacağına inanıyoruz.”

Burada sözü edilen “Kindle’dan büyük” terimi,  fiziksel boyutu Kindle’dan daha büyük bir cihazı değil, etkisi Kindle’dan daha fazla olacak bir cihazı temsil ediyor olmalı.

amazon-kindle-davetiye-160114

Amazon’un Apple TV’ye rakip olacağı uzun zamandır konuşuluyordu. ABD’de faaliyet gösteren Amazon Prime Instant video mağazasına bağlı olan, aynı zamanda üçüncü taraf uygulamalara da ev sahipliği yapacak bir Amazon cihazı en azından ABD’de fazlasıyla ilgi görebilir.

Bazı kaynaklar şirketin bu cihazı 2013 sonuna yetiştirmeyi amaçladığını iddia etmişti. Ancak son haberler projenin geciktiğini ve bu nedenle çıkışın 2014’e kaldığını işaret ediyor.

İlgili >> Android Authority, Boston Globe

İLGİLİ HABERLER