Teknoloji

Amazon Kindle Voyage elektronik okuyucu pazarının yeni gözdesi olmaya aday

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yeni tabletlerini görücüye çıkaran Amazon, teknoloji dünyasında isim yapmasında önemli bir yeri olan elektronik okuyucuları unutmuş değil. Şirketin elektronik okuyucu ailesinin en yeni üyesi Kindle Voyage, üst sınıf bir ürün olarak konumlanıyor ve Kindle Paperwhite kullananların şikayet ettiği tüm donanım sorunlarını ortadan kaldırıyor. Önümüzdeki ay sevkiyatına başlanacak olan Kindle Voyage’a sahip olmak için 199 dolar ödemek gerekiyor. 3G bağlantılı model içinse 60 dolarlık ekstra bir ücret bulunuyor.

Paperwhite’a kıyasla daha ince, daha hafif ve biraz daha küçük olan Kindle Voyage’ın asıl fark yaratan yeri ise ekranı oluyor. Çözünürlüğü inç başına 300 piksele çıkaran Amazon, böylelikle yazıları daha keskin ve daha okunur hâle getiriyor. Kindle Voyage’da çözünürlükle birlikte ekran kontrastı da yükseliyor. LCD veya kağıtta görülen siyah-beyaz ayrımına erişmek mümkün olmasa da, Paperwhite’a kıyasla ciddi bir ilerleme olduğu ifade ediliyor. Ortam ışık sensörü sayesinde Kindle Voyage ekran parlaklığını otomatik olarak ayarlayabiliyor. Ekranda plastik yerine cam kullanan Amazon, özel dokulu yapı sayesinde güneş ışığı altında oluşabilecek yansımaları engelliyor.

Kindle Voyage’da Amazon fiziki butonları özleyen kullanıcılarına sayfaları çevirmek için farklı bir yol sunuyor. PagePress adı verilen bu yöntemle Kindle Voyage’ın sol ve sağ çerçeveleri sıkıştırıldığında cihaz bu sıkıştırmayı algılıyor. Bu sıkıştırmanın fazla sert olması gerekmiyor ve sıkıştırma algılandığı zaman kullanıcılar titreşimle uyarılıyor. Bu yöntem sayfa değiştirme konusunda fiziki bir buton kadar kullanışlı olmasa da, alelade bir dokunma özellikli çerçeveden daha iyi işlediği belirtiliyor.

Amazon Kindle Voyage ile elektronik okuyucu ailesine yeni yazılım özellikleri kazandırıyor. Word Wise adını taşıyan özellik sayesinde belli kelimelerin anlamlarına dair küçük ipuçları için daha fazla yer açılıyor. Family Library ise aile üyelerinin aldıkları e-kitapları birbirleriyle paylaşmasının önünü açıyor.

İLGİLİ HABERLER