Teknoloji

Amazon ön ödemesiz Kindle telefonun planlarını yapıyor

Amazon’un bir akıllı telefon üretmek istediğini herkes biliyor. Ancak yeni bir haber şirketin müşterilerine ücretsiz olarak sunmayı planladığı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor.

amazon-com-logo-070913

Eski Wall Street Journal muhabirleri Jessica E. Lessin ve Amir Efrati’nin her ikisi de Amazon’un herhangi bir ön ödeme gerektirmeyecek, sadece mobil operatör kontratına ihtiyaç duyulacak bir akıllı telefon satmayı planladığını kaydetti. İki muhabir de perakendecinin planlarını anonim kaynaklarına dayandırdı.

Amazon bu telefon için paralı olan Amazon Prime aboneliğini gerekli kılabilir veya buna benzer bazı teklifler sunabilir. Öte yandan kaynaklar Amazon’un kendi akıllı telefonu web sitesi üstünden doğrudan satmayı hedeflediğinin de altını çizdi.

Böyle bir strateji Amazon’un Kindle Fire’dakine benzer şekilde bir oyun sergileyeceğini gösteriyor. Şirket 2011 yılında kendi özelleştirilmiş Android sürümüyle çalışan tabletini düşük fiyatla sunmuş, bu tabletin maliyetini ve edeceği kârı da içerik satışlarından ve reklamlardan karşılamıştı. Şirket bu şekilde tahmin edilenden daha fazla tablet satışı gerçekleştirmişti. Benzer bir hamlenin akıllı telefon tarafında da tekrarlanması taşların yerinden oynamasına neden olabilir.

Amazon’un ön ödemesi akıllı telefon stratejisi tabii ki öncelikle ABD’deki tüketici kitlelerini hedefleyecektir. Nasıl Kindle Fire’ı veya hiçbir Amazon ürününü Türkiye’de görmediysek, Kindle serisi bir akıllı telefonu da Türkiye’de göreceğimizi zannetmiyoruz.

Yine de, Kindle Fire’ın küçük ekranlı Android tablet pazarında oyunu nasıl etkilediğini göz önünde bulundurunca, bir Kindle akıllı telefonunun da aynı etkiyi yapabileceğini düşünmeden edemiyoruz. Bu durum dolaylı olarak ülkemizdeki Android telefon pazarını da etkileyebilir.

İlgili >> Jessica Lessin

İLGİLİ HABERLER