Teknoloji

Amazon Kindle Fire HD’nin tasarımını yeniliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un 2013 modeli Kindle Fire HD tabletiyle ilgili detaylar netleşiyor. BGR sitesi sayesinde de bu tablete ait olduğu iddia edilen ilk detaylı fotoğrafları görme şansına eriştik.

amazon-kindle-fire-hd-7-120913-2

Ortaya çıkan fotoğraflar 7 inç HD tableti gösteriyor, ancak 8.9 inç ekranlı bir modelin de yolda olduğu kaydediliyor. Yeni tasarımda daha fazla açının kullanıldığı, tuşların yeniden tasarlandığı ve stereo hoparlörlerin tabletin tepesine taşındığı görünüyor. Daha önceki modelde arkada yer alan bant da kaldırılmış, arka panelin pürüzsüz yüzeyi yalnızca Amazon logosuyla bozuluyor.

Amazon Kindle Fire HD tabletin 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü (323 ppi) ekran, 2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 dört çekirdekli yongaset, 2 GB RAM gibi başlıca teknik özellikleri barındırması bekleniyor. Hücresel bağlantı desteğinin opsiyonel olarak sunulacağı tablette Android 4.2.2 Jelly Bean tabanlı özelleştirilmiş işletim sistemi bulunacak. Tabletin 16 GB, 32 GB ve 64 GB’lık versiyonları bulunacak. Kamera hakkında herhangi bir söz edilmese de, 8.9 inç modeldeki gibi bu modelde de 8 megapiksel kameranın yer alması bekleniyor.

Bu arada 8.9 inç Kindle Fire HD tabletin ekranının 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip olacağı da iddialar arasında bulunuyor.

Her iki modelin de mevcut Kindle Fire tabletlere göre daha hafif ve rahat krullanımlı olması bekleniyor. 7 inç tabletin birkaç hafta içinde çıkmaya başlaması, 8.9 inç versiyonun ise kasım ayında piyasada olması bekleniyor. Tabii ki, bu çıkış tahminleri ABD için yapılıyor.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER