Teknoloji

Amazon kendi Android uygulama mağazasını mı açacak?

TechCrunch’ın kaynaklarından aldığı bilgilere göre Amazon kendi Android uygulama mağazasını faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. Bu mağazada gelir paylaşımının “satın alma fiyatının yüzde 70’inden fazla ya da satış günündeki liste fiyatının yüzde 20’si” olacak şekilde düzenlendiği konuşuluyor. Yazılımcıların geliştirdikleri uygulamayı mağazaya kabul ettirebilmeleri için 99$’lık bir ücret ödemeleri gerekecek.

Uygulamaların Amazon DRM kullanımına ihtiyaç duyacakları ve Amazon’un sitesinde de listelenecekleri belirtilirken, mağazanın sözleşme maddeleri arasında Amazon’un bu mağazada satılacak olan uygulamalarla ilgili tüm özellikler üzerinde görüş hakkı bulunacağı, satış fiyatını ve uygulamaların satışıyla ilgili diğer şartları belirlemede müdahalede hakkını saklı tutacağı yer alıyor. Yani, geliştirilen uygulamaların fiyatını yazılımcı değil, Amazon belirler. Ayrıca uygulamanın nasıl çalışacağını ve neleri yapacağı konusunda da Amazon işe karışabilir.

Amazon’un Android mağazası için getirmeyi planladığı bu şartlar biraz garip gibi görünüyor. Ancak Jeff Bezos da bu işe girişirken hatalı bir adım atacak kadar aptal değil. Her ne kadar Android Market tüketiciler için birincil seçim olsa da, Google’ın bu mağaza üzerinden üreticilere uyguladığı baskı üçüncü taraf mağaza sahiplerine uzun vadede yeni fırsatlar doğurabilir. Tahmin ediyoruz ki, Amazon bu fırsatı ilk görüp kolları sıvayanlar arasında yer alıyor.

İlgili – Tech Crunch

İLGİLİ HABERLER