Teknoloji

Amazon Go kasasız market deneyimini hayata geçiriyor

amazon go

amazon goAmazon, kasa ve kasiyer olmayan market konseptini hayata geçirdi. Amazon Go adını taşıyan market, şirketin merkezinin de bulunduğu ABD’nin Seattle şehrinde açıldı. 167 metrekarelik bir alanı kaplayan markette müşteriler diledikleri ürünleri aldıktan sonra herhangi bir ödeme yapmadan marketten çıkabiliyor. Aldıklarının ücreti daha sonrasında Amazon hesaplarına yansıtılıyor.

Müşteriler mağazaya Go uygulamasını taratarak girebiliyor. Mağazaya girildiğinde sensörler ve bilgisayar görüşü teknolojisiyle müşterilerin hangi ürünleri aldıkları takip ediliyor. Müşteriler standart alışverişlerini sürdürürken, mağazadaki sensörler hangi ürünlerin sepete eklendiğini tespit ediyor. Müşteriler mağazadan çıkış yaptığında da bu ürünlerin ücreti, Amazon hesaplarına yansıtılıyor.

Amazon Go, standart bir markette bulunacak pek çok ürünü barındırıyor. Atıştırmalıklar, içecekler, salata ve sandviç gibi hazır yemekler, ekmek ve süt gibi ürünler mağazada bulunuyor. Bunlara ek olarak, kendi yemeğini pişirmek isteyenlere de Blue Apron yemek kitleri sunuluyor.

Sistemin müşterilere faydaları oldukça bariz. Kasa sırası olmaması ya da self-servis kasalarla uğraşmamak, market alışverişini önemli ölçüde hızlandıracaktır. Müşterilerin mağaza içindeki hareketlerini de izleyen Amazon, bu sayede müşterilerinin almayı isteyebileceği potansiyel ürünleri de tespit ediyor. Amazon.com üzerinden de müşteri verilerine ulaşan şirket, böylelikle müşterilerine çok daha uzun bir “önerilen ürün” listesi sunabiliyor.

Amazon Go 2017’de herkese açılacak

Mağazada şu an için sadece Amazon çalışanları alışveriş yapabiliyor. Amazon Go, 2017’nin başlarından itibaren herkese açılacak.

İLGİLİ HABERLER