Teknoloji

Amazon ilk fiziksel kitap mağazasını açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon-books-031115-1

Yola çevrim içi ortamda kitap satarak çıkan Amazon, 20 yılı aşkın bir sürenin ardından eski usulle kitap satışı yapmaya karar verdi. İlk mağazasını bugün ABD’nin Seattle şehrinde Amazon Books ismiyle açacak olan şirket, kitabevinin işletmesini ise yine kendine özgü yöntemlerle yürütecek. Amazon.com’dan alınan müşteri notu, satış rakamı ve Goodread popülaritesi gibi veriler, hangi kitapların Amazon Books’un stoğunda bulunup bulunmayacağını belirleyecek.

amazon-books-031115-3

Amazon Books’un raflarını ve vitrinlerini sadece kitaplar süslemeyecek. Mağazaya gelen ziyaretçiler Amazon’un Kindle e-kitap okuyucularını, Echo hoparlörünü, Fire TV set üstü kutusunu ve Fire tabletlerini deneyebilecek.

Yine de, Amazon Books’un öncelikli olarak bir kitabevi olduğu paylaşılan fotoğraflar sayesinde rahatlıkla görülebiliyor. Kitapların hemen altında bulunan etiketlerde ise kitapların fiyatları yerine Amazon’da yapılan kullanıcı yorumları ve kitaba verilen notlar bulunuyor.

amazon-books-031115-2

Seattle’da University Village’da bulunan Amazon Books, resmi tatiller dışında haftanın yedi günü de açık olacak. Mağazanın geçici bir süre için açılmadığını vurgulayan şirket, Amazon Books’un sürekli olacağını belirtti. Önümüzdeki dönemde başka Amazon Books mağazalarının açılması da ihtimaller arasında yer alıyor, ancak şirketten henüz bu konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER