Teknoloji

Amazon Android telefon fiyatlarını reklam gösterimi karşılığında indiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

amazon-android-indirim-300616Amazon bazı Android telefonlarının fiyatını indirmek için daha önce uyguladığı bir yöntemden faydalanacak. Şirket, kilit ekranında reklam görmeyi kabul eden kullanıcılara seçili Android telefonlarını indirimli olarak sunacak.

Amazon hali hazırda Fire tabletlerinde ve Kindle e-kitap okuyucularınında da kilit ekranında reklam gösterimi yapıyor. Reklam gösterimi karşısında fiyat indirimi yapılan ilk Android telefonlar ise Blu R1 HD ve dördüncü nesil Motorola Moto G oluyor. Bu tekliften faydalanmak için Amazon Prime abonesi olmak gerekiyor.

İndirimle Blu R1 HD’nin fiyatı 99.99 dolardan 49.99 dolara iniyor. Dördüncü nesil Motorola Moto G’nin fiyat etiketinde yazan rakam ise 199.99 dolardan 149.99 dolara dönüşüyor. Buna ek olarak, geçici bir süre için ödeme aşamasında Moto G’nin fiyatı 124 dolara iniyor.

Amazon Android telefonlarda indirim yaparak üreticilerle yakın çalışma arzusunu gösteriyor

Amazon Android telefon fiyatlarında büyük indirimler yaparak, bir dönem telefon üreticisi olmasına rağmen, diğer telefon üreticileriyle yakın çalışma arzusunu gözler önüne seriyor.

İndirimli telefonlarda Google servisleri yerine Amazon servislerinin tercih edilmesi gibi bir durum olmayacak. Söz konusu cihazlarda alışveriş, video izleme ve müzik dinleme gibi işler için Amazon uygulamaları ön yüklü olarak sunulacak. Ancak kullanıcılar Google Play Store, YouTube, Gmail ve Chrome gibi Google servislerine de erişebilecek.

Amazon’un bu teklifini ABD dışındaki ülkelerde sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER