Manşetler

Amazon Alexa’yı iPhone’a getiriyor

amazon alexa iphone

amazon alexa iphoneAmazon Alexa’yı, ana uygulamasının içinde olacak şekilde iPhone’a getiriyor. Aslında üçüncü taraf uygulamalar sayesinde Alexa daha önce bir akıllı telefonda görülmüştü, ancak ilk kez doğrudan Amazon tarafından sanal asistan akıllı telefona getiriliyor. Her ne kadar Türkiye’de resmi olarak satılmasa ve evlerde pek bulunmasa da, evinde birçok Alexa destekli cihaz bulunan kullanıcılar için iPhone desteği bir hayli kullanışlı olacaktır.

iOS için Amazon uygulamasının içinde, ekranın üst kısmında bir mikrofon ikonu olacak ve bunun sayesinde Alexa açılabilecek. Asistana normalde Echo gibi bir cihaza sorulabilen her soru sorulabilecek. Bunların arasında Alexa’nın kullanıcılar için yaptığı satın almalar, bilgi araştırması ve evlerdeki akıllı cihazların kontrolü gibi işler bulunuyor.

Amazon, bu özelliğin yeni yeni çıkmaya başladığını, ancak gelecek hafta itibarıyla ABD’deki tüm kullanıcılar için sunulacağını açıkladı.

Her ne kadar Alexa tam donanımlı ve çoğu durumda diğerlerinden daha yetenekli bir dijital asistan olsa da, iPhone’da Siri’nin yerine kullanılması mümkün görünmüyor. Apple’ın asistanı doğrudan işletim sistemine entegre edilmiş durumda. Halbuki Alexa sadece Amazon uygulamasının sınırları içinde iş görüyor. Bu da, Alexa’dan yararlanmak isteyen iPhone kullanıcılarının her seferinde Amazon uygulamasını açmaları gerektiği anlamına geliyor.

Her ne olursa olsun, Alexa önemli bir platforma adım atmış oluyor. Böylelikle kullanıcıların hesaplarına ve akıllı cihazlarına bağlanmak, onları kontrol etmek için daha kullanışlı bir yolu olacak.

İLGİLİ HABERLER