Teknoloji

Amazon 2014’te Android tabanlı bir oyun konsolu çıkarmayı planlıyor

Amazon’un Sony, Microsoft ve Nintendo’nun sunduğu ürünlerle rekabet edecek Android tabanlı bir oyun konsolu çıkarma planının olduğu söyleniyor.

sony-psone-290114

VG247’nin haberine göre, bu konsol oyunları indirmek veya akıtarak oynama imkanı sunmasının yanı sıra; müzik, film, TV programları gibi içeriklere de erişim sağlayacak ve ABD satış fiyatı 300 doların altında olacak.

Amazon’un konsol planlarıyla ilgili olarak daha önce de çeşitli haberler çıkmış, bu ürünün 2013 sonlarında çıkarılacağı söylenmişti. Ancak meydana gelen gecikmeler nedeniyle planlarda ertelemeler olmuşa benziyor. Şimdi de bu konsolun 2014 içinde çıkarılacağı söyleniyor.

Söz konusu konsolun orijinal PlayStation konsoluna benzer bir tasarıma sahip olacağı, dikdörtgen şeklinde, gri renkli ve keskin kenarlara sahip bir gövdede geleceği söyleniyor. Ne var ki, tasarımın çıkıştan hemen önce değiştirilebileceği de söyleniyor.

Amazon’un konsol set üstü cihazının Amazon Prime video servisi için bir dağıtım kanalı olacağı tahmin ediliyordu, bununla birlikte çeşitli kaynaklardan üçüncü taraf uygulama ve içeriklerin de sunulması planlanıyor, tıpkı Apple TV’de olduğu gibi. Amazon’un yazılımcılarla temas kurduğu ve gelecekte çıkaracağı tablet oyunlarında konsol kumandası için destek sunmalarını talep ettiği de söyleniyor.

Amazon’dan oturma odası planlarıyla ilgili bir doğrulama gelmedi. Ancak bu ayın başında yeni çalışanlar için düzenlenen bir etkinliğin davetiyesi şirketin dijital medya içerik dağıtımı noktasında devrimsel nitelikte bir ürün üzerinde çalışıldığını işaret etmişti.

İlgili >> VG247

[Görsel – Flickr (Twilsie)]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER