Teknoloji

Alienware X51 ile oyun keyfini küçük bir kasaya sığdırdı

Alienware en yeni masaüstü oyun bilgisayarı Alienware X51’i tanıttı. Bu bilgisayar şirketin daha önceki oyun makinelerinin aksine daha küçük yüzey alanıyla dikkat çekiyor. 36.8 x 31.8 x 9.5 cm’lik boyutlara sahip olan X51 çift çekirdekli Intel Core i3 veya dört çekirdekli Core i5/i7 işlemci seçenekleriyle ve bununla birlikte NVIDIA’nın 1 GB bellekli GeForce GT 545 veya GeForce GTX 555 ekran kartlarıyla birlikte sunuluyor.

Alienware bu küçük kasaya bir DVD yazıcı yerleştirmeyi başarmış, ayrıca Blu-ray sürücü de opsiyonel olarak sunuluyor. 1 TB’lık 7200rpm HDD de depolama işlevlerini üstleniyor. Mini-ITX ana bellek üzerinde 8 GB’lık DDR3 bellek için de yer bulunuyor. 802.11b/g/n  Wi-Fi, altı adet USB 2.0 portu, iki adet USB 3.0 portu, ses giriş/çıkış, HDMI 1.4, optik ve koaksiyel olmak üzere iki farklı dijital ses portu ve standart analog ses portu da Alienware X51’in bağlantı elemanlarını oluşturuyor. 250W’lık standart güç kaynağıyla desteklenen bu ürün, hız aşırtma meraklıları tarafından 330W’lık güç kaynağı ile de beslenebilir.

Alienware X51’in kasasını hem yatay hem de dikey şekilde konumlandırmak mümkün. Kasa, yükseltmelere ve tamire kolaylık sağlayacak şekilde bileşenlere kolay erişilebilecek şekilde geliştirildi. Geleneksel Alienware ışıklandırma sistemi de kasada bulunuyor. Alienware Command Center uygulaması da önceden yüklü şekilde geliyor, güç yönetimi ve diğer performans işlerini üstleniyor.

Alienware X51 yurtdışında 699$’dan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Bu fiyatı barındıran konfigürasyonda Core i3 işlemci ve 4 GB bellek bulunuyor.

İlgili – Dell

İLGİLİ HABERLER